Producenci
Produkt dnia
Klocki V-BRAKE KELLYS KLS POWERSTOP V-02
Klocki V-BRAKE KELLYS KLS POWERSTOP V-02
12,90 zł 10,00 zł
szt.
Klocki V- BRAKE KELLYS KLS DUALSTOP V-02
Klocki V- BRAKE KELLYS KLS DUALSTOP V-02
18,90 zł 16,00 zł
szt.
Fotelik KROSS WALLAROO - 2 kolory do wyboru
Fotelik KROSS WALLAROO - 2 kolory do wyboru
239,99 zł 159,00 zł
Kask KROSS ARROK ENDURO- różne kolory
Kask KROSS ARROK ENDURO- różne kolory
249,99 zł 179,00 zł
Dętka MAXXIS ULTRALIGHT 26x1,9-2,125 PRESTA
Dętka MAXXIS ULTRALIGHT 26x1,9-2,125 PRESTA
22,00 zł 16,00 zł
szt.
Polityka prywatności

Polityka prywatności

DANE OSOBOWE

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dn. 27 kwietnia 2016 r (Dz. Urz. UE L 119 04.05.2016) informujemy iż:
 
1) Administratorem Twoich danych osobowych jest firma P.H.U ROWER-SPORT MICHAŁ BILIŃSKI z siedzibą w Golinie ul. Jarocińska 6c
 
2) Przetwarzamy Twoje dane osobowe, które otrzymamy od Ciebie w związku z zakupami które są dokonywane na stronie www.rower-sport.pl  lub podczas kontaktów z nami. Są to w szczególności dane, które nam podasz w związku z umowami z nami zawieranymi  lub występując do nas o podjęcie określonych działań przed ich zawarciem lub korespondując lub kontaktując się z nami lub występując o wystawienie faktury VAT lub składając reklamację lub odstępując od umowy lub zakładając konto internetowe. Jeżeli zapłacisz nam za pośrednictwem np. banku lub instytucji płatniczej, wejdziemy również w posiadanie danych o numerze konta, z którego płatność ta nastąpiła. Będziemy także przetwarzać dane dotyczące rachunku bankowego, na który będziemy dokonywać zwrotów należności na Twoją rzecz.
 
3) Dane osobowe będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. A, c ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz Kodeksu Pracy z dnia 26 czerwca 1974 r.
 
4) Podanie danych osobowych jest w pełni dobrowolne. Jednakże odmowa podania danych może skutkować odmową realizacja zamówienia. Podanie danych osobowych może być niezbędne do:
• zawarcia lub realizacji umowy z nami, np. w przypadku dokonywania zakupu w naszym sklepie internetowym lub zakładania konta internetowego;
• wystawienia faktury VAT i dokonania rozliczeń podatkowych;
• rozpatrzenia przez nas spraw zwrotów i reklamacji
 
5) Twoje dane możemy przekazać:
• naszym pracownikom, którzy muszą mieć dostęp do danych, aby móc wykonywać nasze zobowiązania lub działania na Twoją rzecz;
• podmiotom przetwarzającym w naszym imieniu Twoje dane osobowe i uczestniczącym w wykonywaniu naszych czynności, tj.:
- podmiotom udostępniającym nam narzędzia teleinformatyczne, w tym platformy informatyczne, lub miejsca na serwerach lub stronach internetowych;
- podmiotom świadczącym nam usługi podatkowe-rachunkowe;
- podmiotom prowadzącym działalność pocztową lub kurierską- w celu dostarczenia korespondencji lub przesyłek;
- podmiotom prowadzącym przewóz przesyłek towarowych lub usługi spedycji - w celu dostarczenia przesyłek towarowych;
- podmiotom prowadzącym działalność płatniczą (banki, instytucje płatnicze) - w celu dokonania zwrotów ;
- podmiotom prowadzącymi działalność kredytową (banki) - w celu zapewnienia kredytowania na zakup naszych produktów, w tym usług i wykonania zwrotów;
 
6) Dane dotyczące Użytkowników przetwarzane są przez nas zgodnie z przepisami prawa. Uzyskane przez nas dane osobowe Użytkowników przetwarzane są na podstawie udzielonej przez Użytkownika zgody lub wystąpienia innej przesłanki uprawniającej do przetwarzania danych według przepisów, w szczególności Rozporządzenia.
Firma Rower-Sport  dokłada szczególnej staranności w celu ochrony interesów osób, których dane dotyczą, a w szczególności zapewnia, aby dane te były:

    przetwarzane zgodnie z prawem, rzetelnie i w sposób przejrzysty dla Klientów i innych osób, których dane dotyczą;
    zbierane w konkretnych, wyraźnych i prawnie uzasadnionych celach i nieprzetwarzane dalej w sposób niezgodny z tymi celami;
    adekwatne, stosowne oraz ograniczone do tego, co niezbędne do celów, w których są przetwarzane;
    prawidłowe i w razie potrzeby uaktualniane;
    przechowywane w formie umożliwiającej identyfikację osoby, której dane dotyczą, przez okres nie dłuższy, niż jest to niezbędne do celów, w których dane te są przetwarzane;
    przetwarzane w sposób zapewniający odpowiednie bezpieczeństwo danych osobowych, w tym ochronę przed niedozwolonym lub niezgodnym z prawem przetwarzaniem oraz przypadkową utratą, zniszczeniem lub uszkodzeniem, za pomocą odpowiednich środków technicznych lub organizacyjnych,

Zastosujemy odpowiednie środki techniczne i organizacyjne, zapewniające ochronę przetwarzanych danych osobowych odpowiednią do charakteru, zakresu, kontekstu i celów przetwarzania oraz ryzyka naruszenia praw lub wolności osób fizycznych.
Dążymy do systematycznego unowocześniania stosowanych informatycznych, technicznych i organizacyjnych środków ochrony tych danych, w szczególności Właściciel zapewnia aktualizacje informatycznych środków ochrony pozwalającą na zabezpieczenie przed wirusami, nieuprawnionym dostępem oraz innymi zagrożeniami, płynącymi z funkcjonowania systemu informatycznego oraz sieci telekomunikacyjnych.

 

7) Pamiętaj, że przysługują Ci następujące prawa:
• prawo dostępu do Twoich danych osobowych, w ramach którego możesz od nas żądać wglądu w Twoje dane, informacji w jakim celu przetwarzamy Twoje dane, komu przekazujemy Twoje dane osobowe , przez jaki okres będziemy przetwarzać Twoje dane, a także przekazania kopii Twoich danych osobowych
• prawo sprostowania i uzupełnienia danych osobowych
• prawo usunięcia danych osobowych (prawo do bycia zapomnianym)
• prawo ograniczenia przetwarzania danych osobowych
• wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w przypadku stwierdzenia niezgodnego z prawem przetwarzania Twoich danych osobowych
• prawo cofnięcia zgody

Praw można dochodzić poprzez kontakt z Administratorem Danych, pisząc do nad na adres mailowy rower-sport@rower-sport.pl lub kontaktując się z nami listownie na adres :

P.H.U. ROWER-SPORT 63-200 GOLINA ul.JAROCIŃSKA 6C

Postanowienia końcowe

  1. Polityka została przyjęta na mocy zarządzenia Właściciela i wchodzi w życie z dniem 24.05.2018 r. Zmiana treści Polityki może nastąpić w takim samym trybie.
  2. Wszelkie odstępstwa od Polityki wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności.
  3. Prawem właściwym dla Polityki jest prawo Rzeczypospolitej Polskiej.
  4. W sprawach nie uregulowanych w Polityce stosuje się odpowiednie przepisy prawa.


 


PLIKI COOKIES

Korzystanie ze sklepu http://rower-sport.pl oznacza zgodę na wykorzystywania plików cookies, niektóre z nich mogą już być zapisane w przeglądarce.

Czym są i do czego służą pliki cookies?
Pliki cookies to dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić niektóre treści sklepu.

Do jakich celów używamy plików cookies?
- w celu uwierzytelniania użytkownika w sklepie i zapewnienia sesji użytkownika w sklepie (np. utrzymania zawartości koszyka zakupów)
- w celu utrzymania sesji użytkownika sklepu (po zalogowaniu), dzięki której użytkownik nie musi na każdej podstronie sklepu ponownie wpisywać loginu i hasła
- w celu zbierania ogólnych i anonimowych danych statystycznych za pośrednictwem narzędzi analitycznych Google Analytics (administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA)
- w celu świadczenia funkcji interaktywnych związanych z promocją sklepu w portalach społecznościowych: Facebook.com [administrator cookies: Facebook Inc z siedzibą w USA lub Facebook Ireland z siedzibą w Irlandii] oraz plus.google.com [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA]

Jak zmienić ustawienia cookies?
Zmian w sposobie korzystania z cookies można dokonać w ustawieniach przeglądarki internetowej, z której korzysta użytkownik:

- Mozilla Firefox - menu "Narzędzia" --> "Opcje" --> "Prywatność".
- Internet Explorer - menu "Narzędzia" --> "Opcje internetowe" --> "Prywatność"
- Google Chrome - menu (ukryte pod trzema poziomymi kreskami w prawym górnym rogu przeglądarki) --> "Narzędzia" --> "Wyczyść dane przeglądania" lub "Więcej informacji"
- Opera - przyciskiem "Opera" w lewym górnym rogu otwórz menu --> "Ustawienia" --> "Wyczyść historię przeglądania" lub "Zarządzaj ciasteczkami"
- Apple Safari - menu "Safari" --> "Preferencje" --> "Prywatność"
- telefony komórkowe, tablety i inne urządzenia mobilne - każdy model urządzenia może funkcję cookies obsługiwać w inny sposób. Zapoznaj się z opcjami prywatności w dokumentacji na stronie internetowej producenta Twojego urządzenia mobilnego.

Nowości
Bidon - pojemnik na narzędzia MERIDA
Bidon - pojemnik na narzędzia MERIDA
15,00 zł
szt.
Kask KROSS STORMO
Kask KROSS STORMO
149,00 zł
Kask dziecięcy KROSS INFANO
Kask dziecięcy KROSS INFANO
85,00 zł

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl