Producenci
Produkt dnia
Lampka przednia KLS BEAM
Lampka przednia KLS BEAM
349,90 zł 249,00 zł
szt.
Fotelik KROSS WALLAROO - 2 kolory do wyboru
Fotelik KROSS WALLAROO - 2 kolory do wyboru
239,99 zł 159,00 zł
Polityka prywatności

Polityka prywatności

DANE OSOBOWE

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dn. 27 kwietnia 2016 r (Dz. Urz. UE L 119 04.05.2016) informujemy iż:
 
1) Administratorem Twoich danych osobowych jest firma P.H.U ROWER-SPORT MICHAŁ BILIŃSKI z siedzibą w Golinie ul. Jarocińska 6c
 
2) Przetwarzamy Twoje dane osobowe, które otrzymamy od Ciebie w związku z zakupami które są dokonywane na stronie www.rower-sport.pl  lub podczas kontaktów z nami. Są to w szczególności dane, które nam podasz w związku z umowami z nami zawieranymi  lub występując do nas o podjęcie określonych działań przed ich zawarciem lub korespondując lub kontaktując się z nami lub występując o wystawienie faktury VAT lub składając reklamację lub odstępując od umowy lub zakładając konto internetowe. Jeżeli zapłacisz nam za pośrednictwem np. banku lub instytucji płatniczej, wejdziemy również w posiadanie danych o numerze konta, z którego płatność ta nastąpiła. Będziemy także przetwarzać dane dotyczące rachunku bankowego, na który będziemy dokonywać zwrotów należności na Twoją rzecz.
 
3) Dane osobowe będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. A, c ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz Kodeksu Pracy z dnia 26 czerwca 1974 r.
 
4) Podanie danych osobowych jest w pełni dobrowolne. Jednakże odmowa podania danych może skutkować odmową realizacja zamówienia. Podanie danych osobowych może być niezbędne do:
• zawarcia lub realizacji umowy z nami, np. w przypadku dokonywania zakupu w naszym sklepie internetowym lub zakładania konta internetowego;
• wystawienia faktury VAT i dokonania rozliczeń podatkowych;
• rozpatrzenia przez nas spraw zwrotów i reklamacji
 
5) Twoje dane możemy przekazać:
• naszym pracownikom, którzy muszą mieć dostęp do danych, aby móc wykonywać nasze zobowiązania lub działania na Twoją rzecz;
• podmiotom przetwarzającym w naszym imieniu Twoje dane osobowe i uczestniczącym w wykonywaniu naszych czynności, tj.:
- podmiotom udostępniającym nam narzędzia teleinformatyczne, w tym platformy informatyczne, lub miejsca na serwerach lub stronach internetowych;
- podmiotom świadczącym nam usługi podatkowe-rachunkowe;
- podmiotom prowadzącym działalność pocztową lub kurierską- w celu dostarczenia korespondencji lub przesyłek;
- podmiotom prowadzącym przewóz przesyłek towarowych lub usługi spedycji - w celu dostarczenia przesyłek towarowych;
- podmiotom prowadzącym działalność płatniczą (banki, instytucje płatnicze) - w celu dokonania zwrotów ;
- podmiotom prowadzącymi działalność kredytową (banki) - w celu zapewnienia kredytowania na zakup naszych produktów, w tym usług i wykonania zwrotów;
 
6) Dane dotyczące Użytkowników przetwarzane są przez nas zgodnie z przepisami prawa. Uzyskane przez nas dane osobowe Użytkowników przetwarzane są na podstawie udzielonej przez Użytkownika zgody lub wystąpienia innej przesłanki uprawniającej do przetwarzania danych według przepisów, w szczególności Rozporządzenia.
Firma Rower-Sport  dokłada szczególnej staranności w celu ochrony interesów osób, których dane dotyczą, a w szczególności zapewnia, aby dane te były:

    przetwarzane zgodnie z prawem, rzetelnie i w sposób przejrzysty dla Klientów i innych osób, których dane dotyczą;
    zbierane w konkretnych, wyraźnych i prawnie uzasadnionych celach i nieprzetwarzane dalej w sposób niezgodny z tymi celami;
    adekwatne, stosowne oraz ograniczone do tego, co niezbędne do celów, w których są przetwarzane;
    prawidłowe i w razie potrzeby uaktualniane;
    przechowywane w formie umożliwiającej identyfikację osoby, której dane dotyczą, przez okres nie dłuższy, niż jest to niezbędne do celów, w których dane te są przetwarzane;
    przetwarzane w sposób zapewniający odpowiednie bezpieczeństwo danych osobowych, w tym ochronę przed niedozwolonym lub niezgodnym z prawem przetwarzaniem oraz przypadkową utratą, zniszczeniem lub uszkodzeniem, za pomocą odpowiednich środków technicznych lub organizacyjnych,

Zastosujemy odpowiednie środki techniczne i organizacyjne, zapewniające ochronę przetwarzanych danych osobowych odpowiednią do charakteru, zakresu, kontekstu i celów przetwarzania oraz ryzyka naruszenia praw lub wolności osób fizycznych.
Dążymy do systematycznego unowocześniania stosowanych informatycznych, technicznych i organizacyjnych środków ochrony tych danych, w szczególności Właściciel zapewnia aktualizacje informatycznych środków ochrony pozwalającą na zabezpieczenie przed wirusami, nieuprawnionym dostępem oraz innymi zagrożeniami, płynącymi z funkcjonowania systemu informatycznego oraz sieci telekomunikacyjnych.

 

7) Pamiętaj, że przysługują Ci następujące prawa:
• prawo dostępu do Twoich danych osobowych, w ramach którego możesz od nas żądać wglądu w Twoje dane, informacji w jakim celu przetwarzamy Twoje dane, komu przekazujemy Twoje dane osobowe , przez jaki okres będziemy przetwarzać Twoje dane, a także przekazania kopii Twoich danych osobowych
• prawo sprostowania i uzupełnienia danych osobowych
• prawo usunięcia danych osobowych (prawo do bycia zapomnianym)
• prawo ograniczenia przetwarzania danych osobowych
• wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w przypadku stwierdzenia niezgodnego z prawem przetwarzania Twoich danych osobowych
• prawo cofnięcia zgody

Praw można dochodzić poprzez kontakt z Administratorem Danych, pisząc do nad na adres mailowy rower-sport@rower-sport.pl lub kontaktując się z nami listownie na adres :

P.H.U. ROWER-SPORT 63-200 GOLINA ul.JAROCIŃSKA 6C

Postanowienia końcowe

  1. Polityka została przyjęta na mocy zarządzenia Właściciela i wchodzi w życie z dniem 24.05.2018 r. Zmiana treści Polityki może nastąpić w takim samym trybie.
  2. Wszelkie odstępstwa od Polityki wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności.
  3. Prawem właściwym dla Polityki jest prawo Rzeczypospolitej Polskiej.
  4. W sprawach nie uregulowanych w Polityce stosuje się odpowiednie przepisy prawa.


 


PLIKI COOKIES

Korzystanie ze sklepu http://rower-sport.pl oznacza zgodę na wykorzystywania plików cookies, niektóre z nich mogą już być zapisane w przeglądarce.

Czym są i do czego służą pliki cookies?
Pliki cookies to dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić niektóre treści sklepu.

Do jakich celów używamy plików cookies?
- w celu uwierzytelniania użytkownika w sklepie i zapewnienia sesji użytkownika w sklepie (np. utrzymania zawartości koszyka zakupów)
- w celu utrzymania sesji użytkownika sklepu (po zalogowaniu), dzięki której użytkownik nie musi na każdej podstronie sklepu ponownie wpisywać loginu i hasła
- w celu zbierania ogólnych i anonimowych danych statystycznych za pośrednictwem narzędzi analitycznych Google Analytics (administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA)
- w celu świadczenia funkcji interaktywnych związanych z promocją sklepu w portalach społecznościowych: Facebook.com [administrator cookies: Facebook Inc z siedzibą w USA lub Facebook Ireland z siedzibą w Irlandii] oraz plus.google.com [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA]

Jak zmienić ustawienia cookies?
Zmian w sposobie korzystania z cookies można dokonać w ustawieniach przeglądarki internetowej, z której korzysta użytkownik:

- Mozilla Firefox - menu "Narzędzia" --> "Opcje" --> "Prywatność".
- Internet Explorer - menu "Narzędzia" --> "Opcje internetowe" --> "Prywatność"
- Google Chrome - menu (ukryte pod trzema poziomymi kreskami w prawym górnym rogu przeglądarki) --> "Narzędzia" --> "Wyczyść dane przeglądania" lub "Więcej informacji"
- Opera - przyciskiem "Opera" w lewym górnym rogu otwórz menu --> "Ustawienia" --> "Wyczyść historię przeglądania" lub "Zarządzaj ciasteczkami"
- Apple Safari - menu "Safari" --> "Preferencje" --> "Prywatność"
- telefony komórkowe, tablety i inne urządzenia mobilne - każdy model urządzenia może funkcję cookies obsługiwać w inny sposób. Zapoznaj się z opcjami prywatności w dokumentacji na stronie internetowej producenta Twojego urządzenia mobilnego.

Jak kupić na raty...

Nowości

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl